zaterdag 21 mei 2011

Vroeg uit de veren ... afscheidnemen van dierbaren ... rijden richting Kale Berg ... eindelijk ter plaatse ...

Om 03u00 gaat de wekker af. Opstaan na een veel te korte nachtrust - te lang bij Zoignapken blijven hangen na het inladen van de valiezen. Onzen Tien nog in paniek aan de lijn gehad want een van de voorlichten blijkt defect te zijn. Kort gezegd opnieuw enkele stressmomenten bij op het laatste ogenblik en wij hebben er nog niet genoeg.
Om 04u15 gaan wij tevoet naar Zoignapken en Stokstaartje na afscheid te hebben genomen van onze wederhelft. Ons Inge verzekert het thuisfront want onzen kleinsten moet stage lopen en durft weleens vergeten op te staan. Met spijt in het hart nemen wij afscheid van elkaar.
Bij aankomst bij Zoignapken en Stokstaartje blijken ons Duvelken en zijn wederhelft reeds van de partij te zijn. Enkele ogenblikken later komt ook onzen Pascal aan. Het is nu wachten op onzen Tien en zijn Anneken met het busje en ons Peiresaucisken met zijn Q5. Beiden zijn iets later.
Om 04u40 zetten wij aan om ons Carine D en ons Duracelleken op te halen. Nadat ons Duracelleken afscheid heeft genomen van haar Marksken en beloofd heeft de Mont Ventoux te zullen bedwingen, vertrekken wij richting E40.
Net voor het verlaten van het centrum van Nieuwerkerken kregen wij een eerste verrassing te verwerken. Onzen Gurt en zijn jongste bengel Dieter stonden er ons op te wachten, de camionette bekleed met een spandoek van drie op drie. Met de slogan "Hip Hop Hop. De Mont Ventousekes naar de top." Een betere riem onder het hart als ondersteuning voor dergelijke onderneming kan men zich niet bedenken. Met spijt in het hart dienden wij onzen Gurt achter te laten in ons Belgenland. Ja, er zijn inderdaad nog mensen die moeten werken ook.
Vervolgens zijn we om 05u30 de eigenlijke reis kunnen aanvatten. Dankzij een goede regeling van de bestuurders van beide voertuigen is de reis op zich zeer vlot verlopen. In totaal hebben wij vier beurtrollen van 2u30 elk gehad, waarna een kleine pauze van ongeveer een half uurtje volgde. Uiteindelijk zijn wij om 17u10 op onze bestemming aangekomen.




Nadat de kamers zijn verdeeld en onze koffers zijn uitgeladen, kunnen wij beginnen met het genieten van ons verblijf en van de omgeving. Vanaf de ontbijttafel kunnen wij onze uitdaging in al zijn glorie bewonderen.


De ene Ventouseke is al meer gecharmeerd dan de andere.
Morgen, zondag plannen wij een wandeling in de omgeving. Juiste bestemming is nog niet gekend, er zijn verschillende mogelijkheden. Er moet ook nog wat voorraad ingeslaan worden, dus er zal wel eerst voor de innerlijke mens gezorgd worden.
Maandag is het markt in Bédoin, het plan is opgevat om dan de Mont Ventoux te gaan verkennen. Zodoende hebben wij twee vliegen in een klap gevangen (toeristische uitstap + prospectie en planning). Na onze verkenning zullen wij moeten doorrijden naar Avignon om ons Paparazzi Chantalleken af te halen die met de TGV vanuit België aankomt.
Zonder het te beseffen komt onze uitdaging steeds dichterbij ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten