zondag 22 mei 2011

De eerste morgen ... relaxen aan het zwembad ... op verkenning

Deze morgen is iedereen goedgemutst ontwaakt na een deugddoende nachtrust. De vogeltjes waren er reeds vroeg bij en tjilpten prachtige melodietjes.
Gisterenavond om 23u30 zijn onzen Krollekop en zijn Cindieken (zijn Carine) aangekomen. Met hun tweetjes hebben zij er minder lang overgedaan dan ons om de vakantiewoning te bereiken. Onzen Krollekop heeft gisterenmorgen nog de zaterdagmarkt in Aalst gedaan met zijn nieuwe wagen. Na de markt vlug naar huis om tegen 13u30 de heenreis aan te vangen. Geen gelanterfant, onmiddellijk volle gas naar Mollans sur Ouvèze.
Iedereen heeft zich op het buitenterras verzameld. Na iedereen een goede morgen te hebben gewenst, breng ik nog een nederige groet aan mijn grootste concurrent van aanstaande dinsdag. Uw nederige dienaar groet u, doch ik hoop van harte u woensdagochtend als verliezer te kunnen begroeten.
De morgen samen met onzen Pascal naar de bakker in het centrum van Mollans gefietst. Zes Franse broden en zes croissants en zeven choladekoeken later terug naar onze vakantiewoning om de hongerigen van eten te voorzien. De terugweg loopt een beetje bergop. Heb ik toch niet opnieuw de pech (zoals een viertal jaar terug) dat het versnellingsapparaat niet naar behoren werkt, zodat ik het klimmetje met een groter verzet moet oprijden. Onze Pascal heeft zich hiervoor verontschuldigd en zijn verontschuldigingen zijn aanvaard.
Tijdens ons ontbijt laat de zon zich van haar mooiste kant zien. Het ontbijt is fantastisch, de zon, de tjiltpende vogeltjes, het uitzicht. Gewoon prachtig ...


Na het ontbijt gaan de dames samen met onzen Tien en onzen Pascal naar de supermarkt om de nodige inkopen te doen. Met een behoorlijk lang en uitgebreid lijstje gaan zij op pad. De andere Ventousekes blijven in de vakantiewoning om een uitstap voor de namiddag uit te stippelen. 
Onzen Krollekop en ikzelf zijn door onzen Pascal aangeduid om de honeurs waar te nemen gezien onze voorkennis van de omgeving. Na kort beraad besluiten wij een wandeling in de Dentelles de Montmirail te maken omdat men de keuze heeft in een moeilijke (met wat klimwerk) en een vlakke wandeling.
Nadat de boodschappen zijn uitgeladen wordt er een algemene rustpauze ingelast rond het zwembad.


De voorbereidingen van het avondeten worden besproken. Onzen Krollekop en ikzelf nemen het heft in handen en wij gaan aan de rand van zwembad over tot het "patattenjassen". Binnen geen tijd moet een zakje van 5 kilo eraan geloven. Alles verloopt onder het goedkeurend oog van ons Duvelken, meester opzichter van dienst.
Tijdens het middagmaal wordt de knoop doorgehakt, de verkenning zal deze namiddag gedaan worden. Iedereen is het erover eens dat de spanningen te hoog zijn om de verkenning uit te stellen tot maandag. Vol goede moet vertrekken wij omstreeks 15u00 richting Bédoin.


De Ventousekes vertrekken vol goede moed. Ons Duracelleken ziet het al niet meer zitten wanneer zij die molshoop van dichtbij te zien krijgt. Ons Chouken (Karine D) weet ons Duracelleken te overtuigen dat alles "plat" is en dat dat  geen probleem voor haar mag betekenen. Telkens wanneer er een steil stuk onder de wielen passeert, hoor je ons Duracelleken voor zichzelf zeggen het is plat ... het is plat.
De verkenning is ook voor ons Anneken (chauffeur van dienst van het busje aanstaande dinsdag) een hele verheldering. Zij ziet het zitten om met het busje de Mont Ventoux op te rijden. Voor de groep is het een hele geruststelling dat wij na onze uitdaging toch nog naar beneden zullen geraken, want tot nu toe hadden wij nog geen bestuurder voor het busje.
Tijdens de rit naar de top van de Mont Ventoux hebben wij volgende rendez-vous punten aangeduid : op 3km, op 6km, op 11km, op 13km, op 16km en op 19km. Tijdens de uitdaging moeten de begeleiders zien of zij samen blijven op dat er een opsplitsing noodzakelijk is. Alles zal afhankelijk zijn van de tijden die tijdens het oplopen tussen de groepen zal ontstaan.
Na een terrasje op de top van de Mont Ventoux, zijn wij huiswaarts gereden voor het avondmaal. De kookploeg heeft zich opnieuw van zijn beste kant laten zien. Gisterenavond zeer lekkere spaghetti van ons Anneken. Vandaag stond op het menu twee soorten vis, gebakken aardappeltjes met sla, tomaat, komkommer en geraspte wortelen. Als het elke dag zo lekker zal zijn zullen wij op het einde van onze vakantie wel enkele kilootjes zijn aangekomen.
Morgen gaan wij naar de markt in Bédoin en daarna gaan wij ons Paparazzi Chantalleken ophalen in Avignon. Ons Peiresaucisken snakt naar zijn Paparazzi Chantalleken, voor zijn gemoedsrust is haar aanwezigheid van groot belang.
Na het avondeten is ons Zoignapken nog met een speciale verrassing komen aandraven. Vanuit ons Belgenland had zij voor de Ventousekes aanmoedigingen mee. Gedurende een klein anderhalf uur heeft zij ze ons allemaal voorgelezen. De aanmoedigingen hebben deugd gedaan. Voor mijzelf is het zelfs emotioneel een beetje zwaar geworden (bedankt Poesken). Via deze weg willen wij alle bewonderaars bedanken voor de woordjes van steun, het doet veel plezier te vernemen dat onze uitdaging zoveel mensen beroert. Thanks, de Ventousekes zorgen voor de rest.
The day after tomorrow ... is d-day.

1 opmerking:

  1. beste
    Het allerbeste toegewenst morgen, het zal wel lukken
    groeten,
    jan

    BeantwoordenVerwijderen