donderdag 26 mei 2011

Le Toulerenc ... waterwandeling ... even met de beentjes onder tafel zitten en genieten ...

De keukenploeg van deze morgen (onzen Krollekop en zijn Cindieken) hebben geen moeite gespaard om ons een ontbijt met spek met eieren voor te schotelen. Achteraf bekeken bleek dit wel meer dan nodig te zijn voor diegenen die voor de wandeling onder begeleiding van onzen Krollekop (gids van de dag) hadden gekozen.
Omstreeks 10u00 hebben wij aangezet richting Saint Léger du Ventoux vanwaar wij de wandeling zouden starten. Onzen Krollekop, ons Duracelleken, ons Zoignapken, onzen Pascal, ons Peiresaucisken, ons Duvelken en ikzelf zijn de deelnemers aan de geplande wandeling.
De wandeling is volgens onzen Krollekop in twee delen op te splitsen, een gedeelte is droog en volgt de loop van de rivier Le Toulourenc, het tweede gedeelte volgt de bedding van de rivier (kortom door het water). Volgens onze gids kan het water tot halverwege de borstkas komen. Iedereen voorziet zich van zwemkleding, alsook van droge kleding voor achteraf. Wij hebben ons allemaal goed voorzien van drinken en eten (bananen en wat droge koekjes). Iedereen is klaar voor een avontuurlijke onderneming langs onbekend terrein.
De wandeling op het droge gedeelte verliep vlot, doch was bij momenten zwaarder dan deze van gisterenmorgen (Dentelles de Montmirail). Het looppad was beter te belopen maar er dienden opnieuw verschillende hoogtemeters gemaakt te worden. Tijdens deze tocht zijn wij verschillende malen onder de indruk geweest vanwege de prachtige uitzichten, alsook van de grote variatie aan flora dat wij hebben opgemerkt.
Na ongeveer 2 uur bereikten wij de startplaats voor de wandeling doorheen de bedding van Le Toulourenc. Ons Duvelken heeft aanvankelijk verwoede pogingen gedaan om zijn bottines droog te houden. Al snel heeft hij moeten inzien dat dit een gevecht tegen de windmolens zou worden.
Zowel ons Zoignapken, als ons Duracelleken hebben zich vandaag heel sportief en dapper opgesteld, zij waren trouwens omringd door een schare gentlemen die steeds een hulpvaardige hand boden wanneer het water nog eens iets te diep bleek te zijn. Halverwege de waterwandeling hebben wij het geluk gehad een plaatsje aan te treffen waar het mogelijk was een groepsfoto te maken. Door omstandigheden hebben wij een tweede foto moeten maken. Opnieuw is dit avontuur uitgedraaid in een onvergetelijke gebeurtenis dat wij ons zullen blijven herinneren als : "Expeditie Duvelken - The great Legionair". Zelfs onderwater heeft ons Duvelken zijn mannetje weten te staan, vanuit een grot komen opduiken was voor hem ook geen probleem vandaag. Ook vandaag zijn er opnieuw legendarische filmopnames gemaakt (Alva in de gloria).
Na nog eens 4 uur wandelen bereikten wij opnieuw het startpunt, alsook het busje. Iedereen had zo'n dorst gekregen van deze expeditie, dat een terrasje niet te vermijden was. Dit vonden wij in Brantes.
Thuis hebben wij met zijn allen nog een aanval gedaan op onze keuken om de verbruikte calorieën opnieuw aan te vullen.
Iedereen was moe, maar o zo tevreden.
Om 20u00 staat er nog een etentje op het programma in een leuk restaurantje hier in de onmiddellijke omgeving. Ik denk dat wij dit zeker verdiend hebben na de prestaties van de afgelopen dagen.
Smakelijk.

Pluchken Teddy.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten