woensdag 25 mei 2011

The day after ... wandelingsken maken ... wijndegustatie ... BBQ ...

Deze morgen een beetje uitgeslapen, het was toch iets over acht uur toen blok A is opgestaan. De keukenploeg was al volop in actie, ons Anneken en ons Duvelken hadden eitjes gekookt. Onzen Pascal en onzen Krollekop waren al met de fiets vertrokken om brood bij de bakker in het dorp. Kortom het was weer af. Voor ons Duvelken was er wel een speciaal recuperatie ontbijt voorzien.


Na het ontbijt hebben wij ons in twee groepjes gesplitst : de dames (ons Zoignapken, ons Paparazzi Chantalleken, ons Anneken, ons Filomeen en ons Cindieken) zijn naar de markt in Malaucene gereden; de Ventousekes (ons Duracelleken, onzen Tien, onzen Pascal, onzen Krollekop, ons Duvelken en ikzelf) zijn samen met ons Chouken een wandelingsken gaan maken in de Dentelles de Montmirail. Rendez-vous punt voor beide groepen was restaurant "Lou Castelet" in Baumes de Venise omstreeks 13u00.


De wandeling van de Ventousekes is vlot verlopen, opnieuw zijn verschillende hoogtemeters overwonnen. De spieren bleken naar behoren - de meesten hadden een beter gevoel - en zonder al teveel last te marcheren. Er was op een bepaald ogenblik zelfs het voorstel om op donderdag de Mont Ventoux vanuit Malaucene nog eens op te lopen. De panoramische zichten die wij hebben kunnen zien waren fantastisch. Iedereen was het er over eens dat de wandeling meer dan de moeite waard was.


Na het eten zijn beide groepen opnieuw gesplitst : de dames (ons Duracelleken heeft de plaats van ons Anneken ingenomen) zijn naar de vakantiewoning teruggereden om alles voor te bereiden voor de avond-BBQ; de Ventousekes en ons Chouken zijn op wijndegustatie gegaan.
Voor ons vertrek hebben wij allen samen nog snel een bezoekje gebracht aan het kerkje van Baumes de Venise. Onze verbazing was groot toen wij in het kerkje ontdekten dat ons Filomeen er een heiligenbeeld heeft staan.


Nadat eerst Domaine Les Bernardins werd bezocht, zijn vervolgens : de Cave de Baumes de Venise, Domaine Le Clos de Caveau, de Cave de Vacqueyras en de Cave de Rasteau aangedaan. De nodige rantsoenen witte -, rosé - en rode wijnen, alsook le vin doux werden gedegusteerd en gekocht. Opnieuw kregen de Ventousekes het moeilijk ... en erg zwaar. Gelukkig was er onzen Krollekop (BOB van dienst) om ons huiswaarts te rijden.
De dames hebben opnieuw nieuwe outfits gekocht (rokjes, kleedjes, tuniekjes, ...). Enkele dames zullen vrijdag op de markt in Carpentras moeten uitkijken naar een nieuwe valies om alle nieuwe stukken in op te bergen. Ons Zoignapken heeft als een volleerde mannequin haar laatste outfit aan het zwembad geshowd.
De BBQ was zeer lekker. De merguez-worstjes, de kalkoenbrochetten, de steaks, de lamskoteletten waren zeer lekker. De keukenprinsen (ons Duvelken en onzen Tien, bijgestaan in de keuken door onzen Pascal en ons Peiresaucisken voor de marinade van het vlees) hebben hun opdracht zeer gedreven uitgevoerd. Ikzelf heb samen met ons Zoignapken en met ons Peiresaucisken de Jeroen Meuskes-aardappelen klaargemaakt (aardappel met kruidenboter in zilverfolie). De keukenprinsessen (ons Zoignapken, ons Filomeen, ons Cindieken, ons Duracelleken en ons Paparazzi Chantalleken) hebben zich uitgesloofd voor de groentenschotels.
Iedereen is het er opnieuw over eens dat onze dag geslaagd was, er gaan zelfs stemmen op dat deze dag zwaarder was dan onze heroïsche prestatie van gisteren.

Pluchken Teddy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten