maandag 7 mei 2012

Week 3 ... de grenzen van Aalst ... een laatste keer afzien ... eindelijk recuperatie ...

Zondag 06/05/2012 een laatste keer vroeg uit de veren voor de allerlaatste lange duurlooptraining van deze voorbereiding. Ons Peiresaucisken is mij omstreeks 08u45 komen ophalen, vervolgens zijn wij naar de chalet gereden. Ons Tientjen was de eerste die zich bij ons heeft aangesloten zonder onzen Patrick - die zich ziek had gemeld. Niet veel later heeft ons Duracelleken zich present gemeld. Ons Ilseken - niet die van den toeren, doch wel een kennis van ons Peiresaucisken uit Deiremonne - is ook van de partij en wenst met ons de lange duurlooptraining mee te maken. Ons Ilseken heeft zowel trial, als marathon ervaring en is dan ook een welgekomen gastloper.
Ons Duvelken heeft afgemeld wegens onvoldoende hersteld van de pijn in zijn linker kuit. Hij zal echter wel naar de chalet afzakken voor een korte en rustige duurloop, afhankelijk van het gevoel in zijn linker kuit. Ons Krollekopken heeft een zwaar feestje gehad op zaterdagavond en hij had eerder zijn vrees - dat hij de ochtendtraining niet zou halen - uitgesproken.
Om 09u05 gaan de aanwezige Ventousekes van start voor "de grenzen van Aalst". Deze duurloop van 30km is vorig jaar bij toeval door ondergetekende ontdekt. Vertrekkende van de chalet lopen wij via het Denderpad richting Erembodegem om zou via de Hogeweg richting de Abdij van Affligem te lopen. In Affligem lopen wij rechtdoor tot aan Doment en gaan wij vervolgens linksaf om via het "Kozakkenhof" richting Meldert te lopen. Via ondermeer de Europastraat lopen wij richting Baardegem, meer bepaald naar het "'t Stationneken". Vervolgens lopen wij via de Leirekesroute terug naar Moorsel tot aan de Beugemstraat waar wij rechtsaf slaan om via Kattenbroek naar Herdersem te lopen. Via Herdersem lopen wij richting Wiezebrug om zo via Gijzegem en het fietspad richting Hofstade en Kerrebroek naar Aalst koers te zetten. Via de winkelstraten, de Geraardsbergsestraat en de Eikstraat komen wij terug aan de chalet.
Na ons vertrek meldt ons Tientjen ter hoogte van de hoofdingang van het stadspark dat hij zich zorgen maakt omdat hij opnieuw last heeft in de borst. Hij zegt dat hij niet met ons meegaat en in het stadspark zijn training zal verderzetten. Met ons vieren zetten wij onze duurloop verder.
In de aanvangsfase (eerste zes kilometers) lopen wij aan een kilometertempo tussen 6min20 en 6min. Hierna wordt het kilometertempo opgedreven naar een tempo gelegen tussen 5min45 en 6min.
Aanvankelijk volgen ons Duracelleken en ons Ilseken het tempo aangegeven door ons Peiresaucisken. Vanaf Baardegem treed ons Duracelleken op het voorplan en geeft zij samen met ons Peiresaucisken het tempo aan. Ons Peiresaucisken laat dan al weten dat hij niet zo goed is in het doseren en dat dit in de toekomst voor hem een punt is waaraan hij dient te werken. In Gijzegem begint de verzuring van benen bij ons Peiresaucisken. Aan ons Ilseken en ons Duracelleken vraag ik om het tempo wat te laten zakken zodat ons Peiresaucisken bij ons kan blijven. Aan Kerrebroek breekt de veer volledig bij ons Peiresaucisken en meldt hij dat wij niet naar hem moeten kijken, hij komt wel op zijn eigen tempo achter.
Na 30km en 2u57 later bereiken wij opnieuw de chalet. Een tiental minuten later arriveert ook ons Peiresaucisken. Na deze knappe prestatie begeven wij ons naar de kantine waar ons Duracelleken en ons Ilseken zich te goed doen aan een soepje, koffie en een frisdrank. Ons Peiresaucisken en ikzelf hebben het eenvoudig bij een frisse jonge Orvalium gehouden.
Iedereen was heel blij dat dit de laatste lange duurlooptraining (+/- 3 uur lopen) was geweest. Nu genieten van de 14 recuperatiedagen die ons nog scheiden van de afreis naar Frankrijk. Ik moet eerlijk toegeven dat het begint te kriebelen, de spanning stijgt door de vele nog onbeantwoorde vragen : Wat zijn de weersverwachtingen? Gaat het dit jaar lukken? Zijn wij voldoende voorbereid? Hadden wij het niet zus of zo moeten aanpakken?
We zien wel ... may the force be with us!!

1 opmerking:

  1. Bedankt voor de post. Je moet deelnemen aan een wedstrijd voor een van de beste blogs op het web. Ik zal aanbevelen deze site!
    Golden Guernsey Goats

    BeantwoordenVerwijderen