zondag 20 mei 2012

20/05/2012 ... stralend begin ... verkenning van de omgeving ... regenprogramma

Vandaag om 08u00 zijn ons Bacchusken en ikzelf naar het dorpje gefietst om lekkere koeken en vers Frans brood te gaan halen voor het ontbijt van de Ventousekes. Bij onze terugkomst is de tafel op het terras reeds gedekt, allerhande lekkere spijzen staan klaar om gegeten te worden.


Na het ontbijt gaan ons Bacchusken en ons Peiresaucisken een verkenningstochtje maken met de fiets. Ons Duvelken en ons Krollekopken gaan samen te voet op pad om de omgeving eens te verkennen. Ons Duvelken maakt van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwe wandel gps te testen.
Ons Zoignapken, ons Anneken, ons Cindieken, ons Philomène en ons Tientjen gaan samen naar het warenhuis om de nodige inkopen te doen. Ons Chouken en ons Duracelleken blijven thuis. Ikzelf blijf ook thuis om de redactie op het blog waar te nemen voor het thuisfront.
Wanneer ons Bacchusken en ons Peiresaucisken thuiskomen hebben zij een mandje met lekker aardbeien bij. Even later komen onze inkopers aan met de boodschappen. Na een telefoontje komen ook ons Krollekopken en ons Duvelken naar huis.
Om 15u00 vertrekken wij met z'n allen op een uitstapje met het busje naar Buis-les-Baronnies. In het dorpje maken wij een kleine wandeling, wij bezoeken onder andere een kruidentuin. In de omgeving van de kruidentuin komen wij een Amerikaan tegen die ons toch niet helemaal onbekend is.


In het huiswaarts rijden passeren wij nog eens in het dorpscentrum van Mollans-sûr-Ouvèze waar wij nog even de sfeer van het straatfestival zijn gaan opsnuiven. Ondertussen is het weer omgeslagen en is het beginnen regenen. De Ventousekes zijn echter op alle weersomstandigheden voorzien.


De activiteiten op het straatfestival mogen er ondanks het mindere weer er ook zijn.



Terug in de vakantiewoning wordt er hard gewerkt aan het avondeten : wokgroentjes met blokjes kalkoenfilet en rijst. Het recept is van de hand van ons Duracelleken. Ik moet bekennen dat het heel lekker was en dat het gesmaakt heeft.



Na het avondeten zijn de avond activiteiten gestart. Verschillende gezelschapsspellen zijn gespeeld. Eerst is er Jenga gespeeld, vervolgens zijn wij overgegaan op Uno. De sfeer zat er onmiddellijk goed in, er is heel wat afgelachen.



Via de plaatselijke bevolking hebben wij vernomen dat het weer pas vanaf woensdag zal verbeteren. Omdat wij niet te lang willen wachten en toch nog iets anders tijdens ons verblijf willen kunnen doen, hebben wij beslist om eventueel de Mont Ventoux op te lopen op maandag 21/05/2012. Het weer zou op de middag iets verbeteren waardoor wij eraan denken om rond 10u00 naar Malaucène te vertrekken om tegen 11u00 van start te gaan. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal pas 's morgens beslist worden of er wordt gelopen.
Wij hopen alvast dat de weergoden ons gunstig gestemd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten