zondag 20 mei 2012

18/05 en 19/05 ... het inladen ... het reisverslag ... de eerste avond

Vrijdag 18/05  de dag voor ons vertrek en de dag waarop het busje kan worden ingeladen. Omstreeks 16u45 is ons Tientjen mij komen oppikken om in Wieze het busje te gaan ophalen. Om 17u20 kom ik thuis aan, samen met ons Poesken nog even het busje reinigen want de vloerbekleding is niet al te net.
Om 18u00 komen ons Krollekopken en ons Cindieken als eerste aan met hun valiezen. De andere Ventousekes zijn nergens te bespeuren. Om 18u30 komt ons Duracelleken aan. Zij meldt ons dat ons Bacchusken met ons Duvelken heeft afgesproken in verband met de fietsendrager en het brengen van de fietsen. Nog volgens ons Duracelleken zullen de Ventousekes tegen 19u00 langskomen voor het afleveren van de reisbagage. Inderdaad vanaf 19u00 beginnen de Ventousekes toe te komen. Tegen 21u00 is het busje geladen en is de fietsendrager gemonteerd op de Avensis van ons Duracelleken. Jaja, de Ventousekes hebben dit jaar aan alles gedacht!! 


Zaterdag 19/05 om 04u20 komen de Ventousekes bij mij thuis aan voor het gezamenlijk vertrek dat voorzien is om 04u30. Ons Anneken, ons Krollekopken en ikzelf zijn de eerste bestuurders van de verschillende voertuigen, de plaatsen worden gekozen en ingenomen. Na het afscheid van de thuisblijvers - Ons Paparazzi Chantieken, ons Poesken en ons Stokstaartjen - vertrekken wij voor een trip van zo'n 1010km om precies 04u40 richting Frankrijk. Hop naar een nieuw avontuur.


Onze eerste pauze nemen wij in de Air du Mont de Nizy op zo'n 738km van de eindbestemming. Wij hebben een goede 2 uur en een half gereden. Ons Bacchusken trakteert ons allemaal op een lekkere croissant, die hij thuis nog even heeft afgebakken. Samen met de deugddoende, doch zeer sterke koffie, was dit een lekker ontbijtje.
Ons Duracelleken, ons Bacchusken en ons Peiresaucisken zijn de volgende bestuurders. Omstreeks 08u00 vatten wij onze reis naar het zuiden opnieuw aan. De sfeer is goed en voorlopig valt het weer ook niet tegen. Hoe verder wij naar het zuiden reizen, hoe hoger de temperatuur wordt (10°C bij vertrek, momenteel 13°C).
Omstreeks 10u30 houden wij halt in de Air de Langres-Perroguey voor een eerste tankbeurt en een lunch- en plaspauze. Ondertussen is de zon door het wolkendek heen gebroken en de zonnestralen voelen goed en warm aan.


Om 11u00 wordt de reis verdergezet. Wij hebben nog zo'n kleine 478km te gaan, wij zijn over half weg. Ons Krollekopken, ons Anneken en ons Duvelken zijn de bestuurders van dienst.
Om 14u30 houden wij halt in de Air de St. Lambert d'Alban op een goede 166km van onze eindbestemming. Iedereen is het er roerend mee eens dat het weer tot nu toe goed meevalt. Het is licht bewolkt, de zon schijnt volop (zo'n 24°C) en er staat een lichte bries.
Iets over 15u00 vatten wij het laatste stuk van onze reis aan, ons Duvelken, ons Bacchusken en ikzelf zijn de bestuurder van de verschillende voertuigen. Omstreeks 16u45 komen wij in Mollans-sûr-Ouvèze aan, om 17u00 bekomen wij de sleutel van onze vakantiewoning "La Piéladière" uit handen van Martine (de Franse conciërge).
Na het uitladen van de auto's en nadat iedereen zich heeft geïnstalleerd wordt er verzameld rond het zwembad. Ons Krollekopken en ons Duvelken zijn de eersten die het aandurven om een frisse duik te nemen in het zwembad (water temperatuur +/- 18°C).



Ons Bacchusken heeft nog een kleine verrassing voor de Ventousekes, 't is te zeggen hij heeft nog een traktatie te geven op zijn verjaardag van begin mei.


Voor het avondeten heeft ook dit jaar ons Anneken gezorgd. Haar lekkere spaghetti staat opnieuw op het menu. De lekkere spaghettisaus en de spaghetti zijn in een mum van tijd verorberd.


Omstreeks 21u00 zakken ons Bacchusken, ons Chouken, ons Cindieken, ons Krollekopken en ons Tientjen af naar het dorp waar er blijkbaar een stratenfestivalletje doorgaat. Enkele sfeerbeelden.




De anderen blijven in de vakantiewoning en kruipen vroegtijdig onder de dons.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten