dinsdag 22 mei 2012

22/05/2012 ... de markt van Vaison-la-Romaine ... wijndegustatie

De dag is opnieuw grijs en regenachtig gestart. Ondanks het feit dat het zachtjes regent, valt de temperatuur (+/- 15°C).
Na het uitgebreide ontbijt zijn de Ventousekes met z'n allen - met uitzondering van ons Duracelleken - richting Vaison-la-Romaine gereden om daar de wekelijkse markt te bezoeken. In tegenstelling tot het markt gebeuren in de vakantie staan er veel minder kraampjes. Er zijn ook duidelijk veel minder bezoekers.


Na de markt, het bezichtigen van het Middeleeuwse stadsgedeelte en de Romeinse site, kan een bezoek aan een terrasje niet ontbreken.

Middeleeuws stadsgedeelte
Openbare toiletten - Romeinse site

Na het terrasje splitst de groep zich op : ons Zoignapken, ons Cindieken, ons Philomène, ons Peiresaucisken en ons Krollekopken keren terug huiswaarts; ons Bacchusken, ons Anneken, ons Chouken, ons Duvelken, ons Tientjen en ikzelf trekken er op uit voor een wijndegustatie te Rasteau, Baumes-de-Venise en Caromb. Het busje van de laatste groep is bij aankomst in Mollans-sûr-Ouvèze opnieuw goed geladen.


Volgens meteo France zal vanaf morgen het weer beter worden. De temperatuur gaat de hoogte in en het zal voor de komende dagen droog blijven. De Ventousekes hebben in elk geval nog verschillende uitstapjes gepland.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten