zaterdag 19 mei 2012

Week 2 en 1 ... de recuperatie periode is gestart ... 3de Bergtoppenraad der Ventousekes

Ikzelf heb na 06/05 geen enkele training meer meegemaakt. Ik heb volledige rust genomen.
Op vrijdag 11/05 is de 3de Bergtoppenraad der Ventousekes doorgegaan in de kantine van het stedelijk zwembad te Aalst. Bij een lekker bord spaghetti hebben wij met z'n allen de laatste afspraken voor de reis gemaakt. Tijdens deze Bergtoppenraad meldt ons Tientjen dat hij op controle is geweest bij cardioloog, de testen die hij heeft ondergaan waren goed. Om zekerheid te hebben zal men op maandag 14/05 een inwendige controle doen via de polsslagader, op deze manier blijft de slagader in de lies gespaard en zal ons Tientjen de Ventoux kunnen oplopen. Het blijft tot dan afwachten wat het verdict zal zijn. Wij hopen allemaal dat het niet te ernstig zal zijn.
Op zaterdag 12/05 hebben ons Zoignapken, ons Duvelken en ikzelf deelgenomen aan de stratenloop van 5km of 10 km georganiseerd door het VTI voor hun 100 jarig bestaan. De afspraak is dat wij de 10km rustig zullen aanpakken en niet sneller zullen lopen dan 6min/km.
Zo'n 400 deelnemers zijn afgezakt naar de Sinte Annalaan voor deze stratenloop. Om 18u30 wordt de start gegeven en gaan wij met veel enthousiasme van start. Na 1km krijgen wij een ronde tijd door van 5min35, de volgende is opnieuw 5min30. Ondanks het feit dat ons Duvelken meldt dat wij te snel bezig zijn, blijven wij hetzelfde tempo lopen. Na zo'n 4km haakt ons Zoignapken af en beslist zij om op haar eigen tempo verder te lopen.
Bij het ingaan van de laatste ronde hebben wij een ronde tijd van 5min/km. Ons Duvelken beslist om op eigen tempo verder te gaan. Ik ga op hetzelfde elan verder. Na 10km kom ik op de speelplaats aan in 50min29, twee minuten later komt ons Duvelken aan en na nog eens zes minuten is ons Zoignapken ook klaar met haar loop.
Maandag 14/05 verneem ik via ons Bacchusken dat ons Tientjen in de dagkliniek is moeten blijven omdat men tijdens het onderzoek stents heeft geplaatst. Ons Tientjen zal dit jaar de Mont Ventoux niet op kunnen lopen. Dinsdag 15/05 bevestigt ons Tientjen het spijtige nieuws voor de Ventousekes.
Verder doe ik geen training meer en verlang ik al naar vrijdag 18/05 en het terugzien van de Ventousekes voor de laatste voorbereidingen voor de afreis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten