woensdag 23 mei 2012

23/05/2012 ... GR91 + GR9 van St. Léger du Ventoux naar Brantes en terug

Ons Krollekopken en ons Peiresaucisken hebben voor vandaag een korte wandeling van zo'n 16,5km uitgewerkt en gepland. Het is in feite een voortzetting van onze spectaculaire waterwandeling langsheen de Toulourenc van vorig jaar, dit maal zonder water wel te verstaan.
De weergoden zijn ons na 3 dagen goed gezind, bij het ontwaken kunnen wij onmiddellijk een azuur blauwe hemel waarnemen met hier en daar een wit wolkje.  Het weerstation van de Mont Ventoux is opnieuw goed waarneembaar van op het terras.


Omstreeks 10u30 zijn ons Bacchusken, ons Chouken, ons Duracelleken, ons Duvelken, ons Krollekopken, ons Peiresaucisken, ons Tientjen, ons Zoignapken en ikzelf vanuit St. Léger du Ventoux vertrokken richting Brantes via de GR91.
Eens wij de grote baan verlaten en via het onverharde pad de natuur intrekken is het opnieuw genieten van de flora en de panoramische vergezichten. Enerzijds heeft men een mooi zicht over de vallei van de Toulourenc en anderzijds is de Mont Ventoux nooit veraf.

Vallei Toulourenc + flank van de Mont Ventoux 
Plaatselijke flora
Halverwege de wandeling bereiken wij het dorpje Brantes. Wat vele toeristische gidsen niet weten, doch de Ventousekes vandaag hebben ontdekt is dat Brantes in de toekomst een bedevaartsoord zal worden voor elke Alvalieter en wel om volgende reden :


Hier houden wij een korte pauze en drinken wij in de plaatselijke herberg een welverdiende frisdrank. Na een korte verkenning van het dorpje nuttigen wij onze picknick bestaande uit een stukje stokbrood, wat saucisse van de plaatselijke beenhouwer of een sneetje jonge kaas. Tijdens onze middagpauze ontdekt ons Bacchusken een brasserie waar men verse ijskreem kan eten. De Ventousekes zijn onmiddellijk akkoord om een ijsje te nuttigen alvorens de wandeling verder te zetten richting St. Léger du Ventoux. 


De terugtocht verloopt even vlot als de heenreis. De Ventousekes bevinden zich duidelijk op geliefkoosd terrein. Hoe steiler, hoe liever. Net zoals vorig jaar kunnen de Ventousekes het ook dit jaar niet laten om even een bezoekje te brengen aan de Toulourenc. De Ventousekes houden duidelijk niet alleen van lopen.


De waterpret wordt bij thuiskomst in het zwembad voortgezet.


Het avondeten belooft ook spectaculair te worden dankzij de goede zorgen van ons Anneken, ons Cindieken en ons Philomène, met name ... gourmet. Lekker!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten