vrijdag 25 mei 2012

24/05/2012 ... GR9 + GR4 Saint-Léger-du-Ventoux naar de Mont Ventoux ... de markt in Nyons ... een avondje uit

Net zoals gisteren hebben ons Krollekopken en ons Peiresaucisken ook vandaag voor een natuurwandeling gezorgd. Er staat een stevige wandeling op het programma die gaat vanuit Saint-Léger-du-Ventoux via de GR9  en de GR4 naar de top van de Mont Ventoux. Jawel, de Ventousekes gaan de Kale berg voor een tweede maal binnen de week bedwingen.
Ons Duracelleken is voor deze natuurwandeling in het gezelschap van ons Bacchusken, ons Duvelken, ons Krollekopken, ons Peiresaucisken en ikzelf. Om 10u30 vatten wij even buiten Saint-Léger-du-Ventoux de wandeling aan. Het belooft een zware tocht te worden : de zon is opnieuw van de partij en er staat weinig wind.
Tijdens onze wandeling op de flanken van de Mont Ventoux hebben de Ventousekes voor de tweede dag op rij kunnen genieten van hele mooie panoramische verzichten, alsook van de plaatselijk fauna. Een groot deel van de wandeling hebben wij in de schaduw van het bos kunnen maken waardoor de temperatuur al bij al nog heel goed is meegevallen.

De vallei en de flanken van de Mont Ventoux
De Franse Alpen
De Mont Ventoux
Het grootste gedeelte van de beklimming hebben wij gedaan via een éénmans wandelpad dat af en toe moeilijk te bewandelen was.



Na de middagpauze zijn ons Duracelleken en ikzelf het best uit de startblokken geschoten. De andere Ventousekes kunnen het strakke tempo niet aan en moeten de rol lossen. Na een mooie, toch niet te onderschatten tocht bereiken ons Duracelleken en ikzelf na 3u20 het weerstation op de Mont Ventoux. Een twintigtal minuten later zijn ook ons Bacchusken, ons Duvelken, ons Krollekopken en ons Peiresaucisken boven.
Na een verfrissende pint in de plaatselijke herberg komt ons Tientjen ons ophalen met het busje en kunnen wij de auto van ons Duracelleken ophalen in Saint-Léger-du-Ventoux.
De thuisblijvers - ons Anneken, ons Chouken, ons Cindieken, ons Philomène en ons Zoignapken - zijn onder toezicht van ons Tientjen naar Nyons om een de markt te bezoeken. Volgens de reisverslagen is het een grote markt met vele pleintjes. De temperatuur was ook niet te versmaden : 32°C. Iedereen was zeer enthousiast over deze uitstap.


De wekelijkse markt te Nyons bij 32°C
Tijdens de afwezigheid van de Ventousekes heeft ons Chouken voor 's avonds een tafel gereserveerd in het prachtige restaurantje Le Girocèdre te Puyméras. In een mooie omkadering hebben wij genoten van lekkere gerechten. Het  was lekker en het heeft gesmaakt, een aanrader!



Menu Le Girocèdre
Niet iedereen is vandaag ongeschonden uit de strijd gekomen, ook de kampioen kan eens pech hebben :

De blaren op de hoeven van ons Peiresaucisken







Geen opmerkingen:

Een reactie posten