donderdag 19 mei 2011

't Is bijna zover ... in de dagboekkamer bij Big Mama ... de laatste stress-stuiptrekkingen ...

Nog tweemaal slapen en wij vertrekken met z'n dertien naar Mollans sur Ouvèze, naar onze vakantiewoning La Piélardière. De een al wat zenuwachtiger dan de ander. Stress of geen stress, iedereen kijk er in elk geval naar uit.
Sinds maandag zijn de verschillende Ventousekes naar de dagboekkamer van ons Big Mama, alias ons Zoignapken geroepen om er onderworpen te worden aan een zeer professionele bevraging. Onze hersenspinselen, onze zieleroerselen zijn bevraagd. Alles is vakkundig opgenomen met een digitale videorecorder. Ons Stokstaartje heeft de eindregie op zich genomen en zal voor ons nageslacht een leuke compilatie samenstellen, althans dat hopen wij van harte.
Ikzelf had de eer om maandag als eerste de vuurproef te doorstaan. Na mij zijn onzen Krollekop op dinsdag, onzen Tien en ons Duvelken op woensdag de revue gepasseerd. Normaal gezien zijn ons Duracelleken en onzen Pascal vandaag bij ons Big Mama langsgeweest. Ons Peiresaucisken zal morgen de rij sluiten.
Momenteel de meesten bezig de laatste hand te leggen aan de reiskoffer, enkele hebben dit reeds achter de rug en hebben hun reiskoffer al tot bij ons Zoignapken gebracht.
Morgen, vrijdag 20/05/2011, gaat onzen Tien om het busje. Om 20u hebben wij afspraak bij ons Zoignapken om zowel het busje, als de wagen van ons Peiresaucisken te laden. Kwestie van geen tijd te verspillen bij ons vertrek zaterdag om 04u30.
Ik denk dat eens mijn reiskoffer gepakt zal zijn, ook de stress zal afnemen tot het moment daar is dat wij voor onze uitdaging zullen staan. Dinsdag 24/05/2011 is al D-day vooropgesteld. Wanneer wij de weerkaart voor volgende week bekijken, dan zien wij dat als maximum temperatuur 28° Celcius wordt gegeven met 75% kans op zonneschijn. Enig minpunt is de wind (windkracht 4) uit het noordwesten. Voor de andere dagen is het weer, alsook de wind bijna identiek. Naar alle waarschijnlijkheid zal dinsdag ook D-day blijven.
Wij hebben wel dat voordeel dat wij de Mont Ventoux vanop ons terras kunnen bewonderen. Het zal een kleintje zijn om te zien of wij het erop zullen kunnen wagen de uitdaging aan te gaan.
France, here we come.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten