donderdag 5 mei 2011

Ietskes méér ... en toch normaal!

Dag rijzende sterren!

Onzen Hans heeft gisteren in de wagen zijn 'diepste zieleroerselen' voor mij blootgelegd.


Hij, en naar het schijnt ook den Armand, zouden al symptomen vertonen van beginnende overtraining. Volgens Geert -en wie kan het beter weten - manifesteert zich dat in een aantal fysische klachten te beginnen bij de stoelgang. Het gaat hier dan duidelijk om de frequentie.


In de wagen biechtte onze Pluch mij op dat hij zondag tot twee maal toe het peleton had moeten verlaten om een Dieter-De-Leusken te doen. (Voor de mensen die de vlaamse tv-serie 'De Ronde' gemist hebben, probeer ik via een fragmentje te tonen om wat het hier precies gaat). De tweede maal had hij zich zelfs genoodzaakt gevoeld een bosje langsheen de Schettenberg met een bezoekje te vereren. We kunnen het ons levendig voorstellen, ja!

Ook tijdens de training gisteren hebben de twee mannen het hazenpad gekozen, richting toilet.Aan onze Gurt (die we allen kennen als een geduldige en zachte jongen)ontlokte dit zelfs de opmerking :"die gaan daar toch gene gansen toer op diene wc zitten hé.


Om die fysieke klachten te lijf te gaan zijn ons mannen al begonnen met zich extra goed te verzorgen. Vooral den Tien . Die verscheen gisteren op de training met een maxi-reistas op wielen. De schrik sloeg ons om het hart toen we hem daarmee zagen arriveren... We dachten eventjes dat Anneken hem aan de deur gezet had. Wat eigenlijk niemand zou verwonderen, want : zondag gaan trainen, dinsdag gaan trainen, woensdag gaan trainen, vrijdag gaan trainen en een vergaderingske, enz.enz.)
Niks van dus. Bleek dat die megakabas vol zat met warme pulls en vesten die hem nà de training moeten behoeden tegen verkoudheden.
Hij heeft gelijk. Het is nu niet de moment om een valling te krijgen.


Onzen Teddy daarentegen heeft de mond vol van bandana-kes. Hij en den Armand hebben er zich al een paar aangeschaft (van goede kwaliteit en passend bij hun outfit). Ze kijken inderdaad op geen euroken, deinzen er zelfs niet voor terug om de andere Ventouzen aan te zetten tot gelijkaardige aankopen. Van Eyck heeft ook al een extra bestelling van gellekes geplaatst om aan hun wensen te kunnen voldoen.

Ons Anne-Marieken echter is zoals steeds de situatie volledig meester. Zij gaat gewoon naar 't stad achter een nieuw kleedje en twee nieuwe shorten.Ze is er gerust in, heeft nog heel wat andere pijlen op haar boog. We denken bvb aan zaterdag 7 mei, den Topdag, waar ze alweer Acte de Présence zal moeten geven met haar groep.
Eventjes een voorstellingsken van Xco en dan een sessieken van iets anders. We kunnen dat weer niet aan ons laten voorbijgaan dus staan we zaterdag tussen 14 en 15 uur op de eerste rij om haar te bejubbelen.

En hoe zit het ondertussen met de Kris? Sedert hij met zijn Cabrio rondschuurt wil hij ons niet meer kennen zeker? Of beperkt hij zijn relaties tot Jungfrau-beklimmers?
Heeft hij ondertussen zijn Steunkousen al afgezworen? That's the question! Want zeg nu eerlijk : steunkousen en een BMW decapotabelken zijn niet echt dingen die te verenigen zijn.
Wat we wel weten is dat een trainingsken overslaan voor Kris geen probleem is. Zaterdag staat hij er weer als nieuw.

Er resten ons nog 15 dagen alvorens we vertrekken. Als je nog met een probleem kampt, hevige twijfels begint te voelen of je gewoon eens wil ontladen, begeef je naar deze blog. Weet dan dat aan deze zijde een luisterend oor, twee brede schouders en een GROOT HART voor de Ventouzen zit.
Om jullie wat op te beuren, volgt hierna een citaat uit Runners World van Maart 2010.
Het is er eentje voor de mannen

"Een man die loopt is aantrekkelijk; hij straalt iets goddelijks uit." cit. Barbara Sarafian



(nie overdroiven hein masken!)
Zoignapken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten