donderdag 19 januari 2012

Vooruit met de geit ... de Ventousekes zijn eraan begonnen ... opweg naar een nieuw avontuur

Via onzen Geert en onzen Georges hebben de Ventousekes een aangepast trainingsschema voor 18 weken (4 trainingen/week) bekomen. In samenspraak met onzen Georges doen wij er goed aan om enkele intervaltrainingen te blijven doen, kwestie van onze basissnelheid niet te verliezen.


Op het vlak van de stijgingspercentages had onzen Georges geen wijze raad. Het initiatief om wekelijks een training op de loopband in een fitnesscentrum af te werken vond hij een goed idee. Onzen Georges heeft ons wel aangeraden om wekelijks slechts 1 training op de loopband te laten doorgaan. Hij zou het in het trainingsschema plannen, dit vanaf week 12 tot en met week 3.
Dinsdag 17/01/2012 zijn de Ventousekes er dan officieel aan begonnen met een rustige duurlooptraining van 12km. Deze training heb ik echter solo afgewerkt en dit om volgende redenen : ons Duracelleken had verplichtingen in de fitness; ons Peiresaucisken moest naar een receptie; ons Duvelken gaf forfait voor de eerste training; ons Tientjen had op maandag al 13,5km in 't zwart getraind; ons Krollekopken en ons Bacchusken hebben geen antwoord gegeven op mijn oproep om samen te trainen.
Woensdag 18/01/2012 waren er toch al wat meer Ventousekes present voor de rustige duurlooptraining van 14km. Samen met ons Tientjen, ons Krollekopken, ons Duvelken, de morele begeleiding van ons Zoignapken, onzen Gurt en onzen Patrick heb ik ons gekend wintertoertje via Terjoden en Nieuwerkerken gelopen. Ons Zoignapken gaf in de beginfase het tempo aan; vanaf Terjoden heeft ons Tientje het van haar overgenomen en wonder boven wonder ... hij heeft het tempo van ons Zoignapken aangehouden. Chapeau voor ons Tientje, bij deze heeft hij bewezen ook een traag tempo aan te kunnen. Aan het rondpunt Haring heeft ons Duvelken laten weten dat hij het voor bekeken hield omdat hij om 20u00 ons Philomène diende op te halen en omdat hij dringend een "Dieter De Leuseken" moest doen. In de Parklaan heeft ons Krollekopken dan gemeld dat hij om 20u00 een afspraak had en daarom zou stoppen. Met ons vijven hebben wij vervolgens de Parklaan nog tweemaal op en af gelopen om onze 14km vol te maken. Achteraf was iedereen zeer tevreden van de duurlooptraining die volgens elkeen aan een ideaal tempo was afgewerkt. Ons Zoignapken had bij aanvang nog haar twijfels gehad of zij wel zou meelopen na de verschrikkelijke verhalen over de behaalde gemiddelde snelheden van de voorbije trainingen van ondermeer ons Tientjen en onzen Patrick. Zij had al gezegd dat wij haar moesten laten verder lopen wanneer het voor haar niet meer zou gaan; wij dienden haar niet terug op te pikken zoals wij normaal gezien doen bij diegene die een mindere dag kent. Bij de Ventousekes geldt nog steeds : "samen uit ... samen thuis".
Ondertussen heeft ons Duvelken voor een xls-bestandje gezorgd waarmee wij onze trainingsgegevens kunnen bijhouden : afstanden, tijd, gemiddelde snelheid, afgelegde hoogte meters, ed. Wij kunnen in een oogopslag zien hoeveel kilometers wij als voorbereiding op de Mont Ventoux hebben getraind. Het is zelfs mogelijk bij te houden hoeveel kilometer met een bepaald paar loopschoenen is gelopen, kan nuttig zijn om te weten wanneer deze aan vervanging toe zijn. Een kwestie van de voorbereiding toch zo professioneel mogelijk te laten verlopen.
Zowel ons Duvelken, als ikzelf hebben een actiecamera aangeschaft. Het is de bedoeling om enkele sfeerbeelden te maken tijdens onze trainingen. Vorig jaar is enkel de training van "den Onkerzeel" gefilmd door ons Stokstaartje en dit jaar willen wij daar verandering in brengen. Zoals bij zovele zaken ... oefening baart kunst. Wij hopen in elk geval enkele leuke shoots te kunnen maken van zowel de start, als de aankomst op de Kale Berg ergens in mei.
De weg is nog lang ... maar voor de Ventousekes echter kan het niet snel genoeg mei zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten