donderdag 21 april 2011

Wat steken we in ons valies?

Ja, op deze en op andere vragen moest dringend een antwoord gezocht.
Dus planden de aanhangsels/steun pilaren/supporters van de Ventouzen een kleine samenkomst in de kantine van den Osbroek. Waren aanwezig : Carine en Karine (ons Chouken); ons Pocketmodelleken Anne-Marie; den Tien en zijn Anneken.
We beginnen serieus maar komen al rap vast te zitten bij de cruciale vraag : "Wie slaapt bij wie
en wie slaapt waar?" Of hoe verdelen we 6 mannen/7 vrouwen over 5 kamers? Hoe verdeel je 4 koppels en 5 enkelingen over 5 kamers. Het is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Maar wie de verhalen van de Ventouzen volgt, weet dat zij voor elk probleem een oplossing hebben.

'De mannen apart en de vrouwen apart ?' vragen jullie. Neen, afgekeurd, om evidente redenen.
Op droog zaad zingt geen enkele vogel goed.

'De vrouwen in de tweepersoonskamers, de mannen in de enkele bedden?'
'De mannen op de bovenste verdieping, de dames op het gelijkvloers?'
'De mannen verticaal, de dames horizontaal?'
'De mannen buiten, de vrouwen binnen?'
Neen, neen, neen!!!
We zijn solidair tot op het absurde af. Ons Ventoux-beklimmers moeten het zo comfortabel mogelijk hebben, dus reserveren we voor elk koppel een aparte kamer met dubbelbed.
Privacy én de vrouw binnen handbereik, wat moeten jullie nog meer hebben mannekes?

Vervolgens komt de keuken aan de orde. We rekenen allemaal een beetje op ons Anneken, die een echte keukenprinses is. Ze geeft al rap een paar nuttige tips voor de eerste dagen. Onzen buik is in goeie handen, jongens, daar mogen we al gerust in zijn!

Ons Carineken zal zich ontfermen over de uitgaven/aankopen ter plaatse. Daarnaast blinkt ze eveneens uit in het spelen met de voeten : ze fungeert - zo nodig- ook als pedicure.

Ons Chouken (Karine D) is gezien haar functie als verpleegster de ideale persoon voor de samenstelling van een omvangrijke EHBO : gaande van coldpacks en pleisters tot middelkes voor het stimuleren of het stoppen van de afvoer. Smoesjes als "ik heb moeten stoppen aan Km 10 om een Dieter De Leusken te doen", worden als pertinent onwaar van de tafel geveegd.

Ons Chantalleken neemt de bijzonder moeilijk taak op zich alles te filmen wat later als "blooper" tegen ons mannen kan gebruikt worden! Geassisteerd door ieder van ons die een cameraken heeft en twee handen vrij, zodat we genoeg materiaal hebben om er iets moois van te maken.

En ons Anne-Marieken? Die zit daar al die tijd al zo stillekes...Sedert vorige vrijdag is ze weer op het toneel verschenen. Ze werd door de mannen van Alva L8 met een (h)eerlijk en hartverwarmend AAAAAHHH verwelkomd. En dat heeft haar gepakt zie.
Dan komt de aap uit de mouw : Ik heb een oplossing voor onze Ruben...mijne Marc dringt aan da'k meega naar de Ventoux. Hij begrijpt dat dat voor mij heel belangrijk is. Kijk 't is eruit. Ons ANNE -MIEKEN gaat mee. Joepieeeeeee!!!!
We wisten dat we haar plaatsken open moesten houden.
En dat is niet alles: da pocketmodelleken, dat al kweet niet hoeveel trainingen gemist heeft
omdat ze andere zorgen om het hoofd had, wil niet alleen meegaan.
Neen, ze gaat ook nog eens die berg (proberen te) bedwingen. Bravo voor ons Duracell-konijntje.

Ik ben er zeker van dat de Ventousekes die dit lezen nu kosten hebben aan hunnen plafond, om dat gat weer dicht te krijgen.

Het moet dus niet gezegd dat de avond in uitstekende stemming werd afgerond. We zijn weer een beetje dichter bij ons doel. Het gaat goed, het gaat goed, het gaat reuzegoed.

Zoignapken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten