maandag 25 april 2011

De moteurkes zijn op temperatuur ... de sfeer zit er nog goed in ... aan motivatie geen gebrek

Ja, ja ... de Ventousekes zijn goed bezig de laatsten tijd. Zoals jullie al weten zijn begin april de Ventousekes begonnen met het maken van hoogte meters. Iedere molshoop in de omgeving van de chalet is onder onze voetzolen gepasseerd, de ene al wat meer geapprecieerd dan de andere.
Ons Duvelken, onzen Tien en ikzelf hebben zelf een maand abonnement genomen om in de fitness op de loopband het "heuvelgevoel" op te doen. Ons Duvelken is zelfs zover gegaan dat hij het stijgingspercentage per lopende kilometer van de Mont Ventoux op een listing heeft uitgeprint om dit op de loopband te gebruiken. Als dat geen motivatie is.
Ons Mimi (ons zoignapken) heeft haar van haar beste kant laten zien en heeft onzen Dirk (haar stokstaartje) de baan opgestuurd met de Ventousekes voor een heuvelloop. Op paaszondag werden alle Ventousekes (zoals jullie weten ondertussen opnieuw met zijn zevenen) om 8u verwacht aan de chalet. Bestemming was Onkerzele om "den Onkerzeel" op te lopen. Met dank aan onzen Luc (broerie van ons Peiresauciske) en aan Kaat (onze raadgeefster en steun).
Ons Stokstaartje zou ter plaatse fungeren als pendeldienst van de top naar de voet van "den Onkerzeel". Tijdens de verkenning blijkt dat de lengte van de helling +/- 2,25 km lang is en een hoogteverschil kent van 70 meter. Het zwaarste stuk situeert zich halfweg ter hoogte van de kerk van Onkerzele. We spreken af dat ieder zijn eigen tempo gaat lopen en dat op die manier een natuurlijke schifting zal gebeuren voor de pendeldienst.
Onzen Pascal, onzen Tien en ons Peiresauciske vertrekken het snelst. Ikzelf hou ons Anne-Marie gezelschap en onzen Krollekop en ons Duvelken vormen de achterhoede. Omdat de kloof tussen onzen Krollekop en ons Duvelken na de eerste beklimming wat te groot blijkt te zijn, wordt beslist dat de eerste pendeldienst 5 man zal tellen. Ons Peiresauciske offert zich op om in de kofferbak te kruipen.
In totaal hebben wij de klim zeven maal gelopen, cijfermatig geeft dit : 17,2 km; 9,6 km/u gemiddeld. Iedereen heeft deze heuveltraining goed doorstaan en kijkt al uit naar de volgende heuveltraining, welke het deze maal zal worden weten wij nog niet. Er wordt gedacht aan ondermeer "den Berendries" (zelf samengesteld toertje van +/- 5 km) of een andere bult uit de Ronde.
Samen met onzen Tien had ik afgesproken om deze morgen naar de fitness te gaan. Om 9u moet ik vaststellen dat de fitness pas om 10u opent, onzen Tien is nog niet van de partij ... dus rap een telefoontje doen. We spreken af dat ik hem ga ophalen en dat wij dan van de fitness naar het park lopen om daar een toerken (+/- 8 km) te doen. Terugkeren naar de fitness en een heuveltrainingsken (+/- 7,5 km) op de loopband meepikken. Wij hebben allebei genoten van onze training en waren het eens dat het uiteindelijk toch best een pittige training is geworden.
Sinds de comeback van ons Anne-Marieken kunnen wij stellen dat de sfeer opnieuw optimaal is onder de Ventousekes. De kwaaltjes hebben blijkbaar ook hun beste tijd gehad, in elk geval ik hoor niemand meer klagen. En aan de uitspraken die gedaan worden is duidelijk vast te stellen dat het niet aan een gebrek aan motivatie zal liggen mocht ons doel niet worden bereikt.
De moteurkes van de Ventousekes zijn zeer zeker op temperatuur, rest alleen nog de fijne afstelling. Mont Ventoux ... here we come!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten