maandag 22 oktober 2012

Trainingsweek 9 - de laatste loodjes ...

Omdat ik niet weet wat de gevolgen van mijn ziekte tijdens trainingsweek 8 op mijn conditie zijn, begin ik met een bang hartje aan trainingsweek 9.
Op dinsdag 02/10/2012 krijg ik van onzen Geert de raad om de intervaltraining te laten vallen en deze te vervangen door een rustige duurlooptraining. Ons Duvelken en ons Krollekopken zijn eveneens van de partij en zij doen plichtsbewust hun intervaltraining op de atletiekpiste. Ik besluit om mijn rustige duurlooptraining eveneens op de atletiekpiste af te werken zodat ik op de een of andere manier toch het gevoel heb samen met ons Duvelken en ons Krollekopken te trainen. Na 1u27 hebben wij 13,12km getraind.
Op woensdag 03/10/2012 zijn enkel ons Duvelken en ikzelf van de partij, wij worden bijgestaan door onzen Paul en onzen Hendrik. De weersomstandigheden zijn alles behalve, het regent dat het giet. Na een rustige en uiterst voorzichtige start slaat de motor aan. Aan een gemiddelde kilometertijd van 6min/km werken wij de verdere duurloop af, na goed 8km stopt onzen Hendrik zijn training. Wij zetten nog even dapper door. Na 1u25 hebben wij 13,91km aflegd.
Op vrijdag 05/10/2012 zijn enkel ons Duvelken, ons Krollekopken en ikzelf van de partij. Omdat wij beslissen de lange duurloop van zondag in het stadspark en de Osbroek te lopen, stemmen wij ons training hierop af.
Het is de bedoeling dat wij een parcours uitstippelen waardoor wij toch vlot kunnen lopen zonder te moeten vrezen voor natte voeten. Wij lopen een droog toertje van precies 9km, prachtig ook voor de duurloop van aanstaande zondag (precies 4 rondjes moeten wij afleggen om onze 36km rond te maken).
De sfeer zit onmiddellijk goed met zo'n meevaller, de gedachte van de af te leggen afstand kan hier geen verandering in brengen. Het is trouwens de laatste zware training voor onze eerste marathon. So what ... wij hebben er ook wel voor getraind. Wij geloven erin en wij zullen er binnen goed veertien dagen ook volledig voor gaan. Uiteindelijk lopen wij de 13,64km in 1u23min.
Zondag 07/10/2012 is het dan zover, vandaag zullen wij onze laatste grote test afleggen. Na vandaag zullen wij weten of al dat trainingslabeur wat heeft opgeleverd.
Om 08u30 verzamelen ons Duracelleken, ons Duvelken, ons Krollekopken en ikzelf aan de chalet. Onzen Paul is ook van de partij en zal een goede 16km meetrainen. Ons Peiresaucisken heeft laten weten dat hij pas om 09u30 van de partij zal zijn en dat hij dan zal aanpikken om het slot van onze training mee te lopen.
Het is een frisse start (+/- 5° Celcius), zowel ons Duracelleken en onzen Paul hebben spijt hun handschoenen niet bij te hebben. Na zo'n tweetal kilometer horen wij hen echter niet meer klagen, iedereen is duidelijk goed opgewarmd. Iedereen zijn moteurken is al goed op dreef zodat ook het tempo kan worden opgevoerd naar een kilometertijd van gemiddeld 6min/km.
Ons Krollekopken laat vrij snel weten dat hij wat last heeft met de luchtwegen. Zijn ademhaling verloopt niet zoals het hoort te zijn. Dapper houdt hij echter stand. Iedereen maakt van deze lange duurloop gebruik om een laatste check-up te maken van zijn bevoorradingsbehoeften (drank, gellekes, druivensuiker en power bars), alles passeert de revue.
Ons Duvelken houdt het bij zijn drankje om de 5km en een gelleken om ongeveer het uur. Ons Krollekopken wil om de 2km à 3km enkele slokjes water drinken en zal ook wat druivensuiker meenemen. Ons Duracelleken heeft wegens tijdsgebrek bij haar vertrek thuis geen drinken meegenomen, enkel wat druivensuiker. Ikzelf heb 4 kleine drankbiddons meegenomen en 4 gellekens.
Na ons eerste toertje van 9km sluit ons Peiresaucisken en ons Ilseken aan bij ons gezelschap. Ons Peiresaucisken zet hij zich resoluut aan de kop van het pelletonnetje, doch hij wordt onmiddellijk ter order geroepen door de marathonventousekes. Vervolgens worden de volgende kilometers afgewerkt aan het afgesproken tempo of ons vooropgestelde wedstrijdtempo (6min/km).
Ons Krollekopken en ons Peiresaucisken laten de laatste 4 kilometers aan zich voorbij gaan, samen met ons Duracelleken en ons Duvelken werk ik het laatste deel van de ronde af. Voor mijzelf is het echt aanhaken en doorbijten om bij mijn companen te kunnen blijven. Zowel ons Duracelleken, als ons Duvelken lopen vlot en soepel, er zijn weinig uitwendig zichtbare tekenen dat een van hen het moeilijk heeft.
Moe, voldaan en tevreden komen wij na 36 km terug aan de chalet aan, wij hebben er in totaal 3u32min over gedaan. Tijdens de après-run achteraf op het terras van de kantine zijn wij het er allemaal over eens : de marathonventousekes zijn er klaar voor. Amsterdam, here we come!!!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten