maandag 22 oktober 2012

Trainingsweek 10 ... Eerste recuperatieweek

Verschillende marathonlopers van Alva en onze trainers hebben ons gewaarschuwd voor deze recuperatieweken. Deze recuperatieweken zijn echt wel nodig om ons lichaam te laten rusten na de voorbije zware trainingsweken en je krijgt net het gevoel dat je te weinig aan het trainen bent. Het is een dubbel gevoel : enerzijds heb je zoiets van ik train te weinig, anderzijds geeft je lichaam je echt die impulsen dat het even genoeg is geweest.
Dinsdag 09/10/2012 staat onze laatste serieuze intervaltraining op het programma. We moeten ondermeer 2 snelle 3km lopen. Ons Tientjen en onzen Patrick zijn ook van de partij en beslissen om de intervaltraining mee te lopen.
Ons Duvelken ziet het niet zitten om 2 maal 3km op de piste te lopen en stelt daarom voor om de intervaltraining op het parcours van ons toertje van 9km te lopen. Zo gezegd, zo gedaan.
Na 3 rustige kilometers beginnen wij eraan. De eerste snelle 3 kilometer lopen wij aan een tempo van 5,38min/km, gevolgd door 5,15min/km om te eindigen met een 5,03min/km. Na een rustig intermezzo van 1 kilometer is het weer zover. De tweede snelle 3 kilometer gaat nog harder dan de eerste met tempo's van 5,25min/km, gevolgd door 5,10min/km om af te sluiten in een 4,40min/km. Het uitlopen wordt serieus gedaan, desondanks loopt ons Tientjen de laatste kilometer alleen uit. Door een afwezigheid van enkele weken is de intervaltraining hem toch iets te zwaar uitgevallen. Het heeft ons echter veel deugd gedaan hem nog eens in ons midden te hebben tijdens de trainingen.
Door verplichtingen op het werk heb ik op woensdag 10/10/2012 de duurlooptraining van 10km niet kunnen meemaken. Als goede leerling heb ik gepland deze op donderdag tijdens mijn middagpauze te doen. Omdat de goesting ontbrak ben ik dan maar samen met enkele collega's in de fitness enkele spierversterkende oefeningskes gaan doen. Heb ik geluk gehad dat het goed is afgelopen. Drie dagen heb ik met spierpijn rondgelopen. Een geluk dat ik geen hinder heb ondervonden tijdens de looptrainingen die volgden.
Op vrijdag 12/10/2012 hebben wij onze duurlooptraining van 10km zoals gewoonlijk afgewerkt. 1u10min hebben wij over ons toertje gedaan. Ons Duvelken wist te melden dat hij lichte hinder ondervond in de rechter dijspier. Volgens hem is de snelle interval van afgelopen dinsdag de boosdoener.
Zondag 14/10/2012 zijn ons Duvelken, ons Krollekopken van de partij. Ons Peiresaucisken is samen met onzen Yves en ons Ilseken al van 09u00 van de partij in het stadspark en hij wacht ons aan de chalet op om samen de training verder af te werken. Na 16km en 1u35 komen wij terug aan de chalet aan.
Rest ons nog één weekje. De stress neemt toch een beetje toe. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten