maandag 10 september 2012

Week 37 - De eerste vijf weken van de voorbereiding op de marathon van Amsterdam zijn achter de kiezen ...

Tijdens het avontuur van de Ventousekes in Frankrijk is ondermeer afgesproken om in 2012 als bijkomende uitdaging te trainen voor een marathon. Een goede zes weken terug is de beslissing gevallen en is er gekozen voor de marathon van Amsterdam op zondag 21/10/2012. Ja, de marathon van Eindhoven genoot de voorkeur maar omdat deze op de dag van de verkiezingen viel hebben wij voor die van Amsterdam een weekje later gekozen.
Op dinsdag 07/08/2012 zijn vijf Ventousekes - ons Duracelleken, ons Duvelken, ons Krollekopken, ons Peiresaucisken en ikzelf - gestart met het trainingsprogramma dat wij van onzen Georges om de veertien dagen ontvangen via mail.
Op zondag 02/09/2012 tijdens onze eerste marathonvergadering is de knoop doorgehakt en hebben wij ons definitief ingeschreven. Ons Duvelken had voor de gelegenheid zijn laptop meegebracht naar de vergadering en zodoende is er onmiddellijk online ingeschreven. Ons Peiresaucisken heeft uiteindelijk forfait moeten geven omdat ons Paparazzi Chantieken in de periode van de marathon van Amsterdam verplicht vakantie dient te nemen. Het koppel verkiest de zon boven een afbeulende marathon, ongelijk kunnen wij hen in elk geval niet geven.
De laatste tijd is het vrij pover wat de opkomst betreft tijdens de trainingen van de Ventousekes. Ons Tientjen stuurt al geruime tijd zijn kat, ons Peiresaucisken heeft de laatste trainingen op zondag ook aan zich laten voorbijgaan en ons Bacchusken is naar het Zuiden getrokken om de wijnoogst een van dichtbij mee te maken.
Wat vooral belangrijk is, is dat de marathon Ventousekes hun trainingsschema punctueel opvolgen. Het doet ons ook deugd dat we tijdens de trainingen het gezelschap krijgen van enkele getrouwe dames en heren : ons Zoignapken, ons Liesbeth, onzen Paul en ons Gurtjen. Zij dragen er toch steeds toe bij dat de training leuk is en vlot verloopt. En ja, zij durven er soms ook de pees opleggen.
Vanaf volgende week krijgen jullie exclusief het verslag van de laatste voorbereidingsweken voor de marathon van Amsterdam.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten