donderdag 12 januari 2012

De discipline is nog ver te zoeken ... de wagonnetjes moeten op de rails geplaatst worden ...

Vooreerst wil ik iedereen een gezond en sportief 2012 toe te wensen.
De Ventousekes onderhouden momenteel hun conditie nog volop, 't is te zeggen sommigen van hen. Ons Duracelleken, ons Tientjen, ons Bacchusken en ons Peiresaucisken zijn een tijdje afwezig geweest op de trainingen. Allemaal hadden ze wel een reden om niet naar de trainingen te komen : hardnekkige verkoudheid, werkdruk, trainingen in het zwart en chronische problemen aan de teengewrichten, ... .
Ons Tientjen heeft wanneer hij trainingen boven 15km loopt opnieuw last van zijn teengewricht. Des al niet te min weerhoudt dit hem niet om samen met Patrick extra trainingen af te haspelen aan gemiddelde snelheden van 10,4 km/u en zelfs 11,5 km/u. 'k Weet het zo niet maar ik denk dat dit een beetje van het goede te veel is.
Ons Peiresaucisken traint zoals wij al langer weten in de week in zijn heimat Deiremonne. 'k Heb zo'n donkerblauw vermoeden dat ook ons Peiresaucisken zwaar aan het overdrijven is. Wanneer wij hem tijdens die zeldzame ogenblikken dan eens zien is hij steeds bezig over de ultralopen van zijn copain Yves en over trainingen van 20 km en meer die hij heeft gelopen.
Ons Peiresaucisken heeft zich zelfs ingeschreven voor de "Tréfle à 4 feuilles (klavertje vier)" op 22/01/2011. Het betreft een marathon die in 4 lussen (12km, 11km, 10km ,9km) gelopen wordt, na elke gelopen lus kan men ofwel beslissen een lus extra te lopen ofwel de wedstrijd te beëindigen. Het gebeuren vindt plaats te Olne in de Ardennen, tegen Soumagne.  Ja, ik weet dat ik dit eigenlijk niet mag zeggen. Maar ik ga het toch doen want ... 't is erover!
Ons Bacchusken is al zo'n drietal weken niet meer langsgekomen om te trainen. Een hardnekkige verkoudheid is hiervan de oorzaak. Dit mag vermoed ik geen probleem zijn voor ons Bacchusken qua conditie. Van zodra de trainingen met aangepast trainingschema starten zal hij wel snel zijn vorig niveau halen.
Zoals jullie kunnen lezen zijn diegenen die plichtsbewust naar de trainingen zijn gekomen meermaals blij geweest dat de andere leden van L8 wel naar de trainingen zijn gekomen anders was het een flauwe bedoening geweest.
Ons Zoignapken was zoals altijd steeds van de partij geweest en heeft steeds geprobeerd de trainingen van de Ventousekes mee te doen. De interval training op vrijdagavond laat zij echter aan zich voorbij gaan wegens te intensief.
Om de wagonnetjes van het Ventousetreintje terug op de rails te zetten heb ik op aanraden van Geert, Georges aangeschreven en een trainingschema met vier trainingsdagen gevraagd. 'k Hoop dat wij spoedig kunnen van start gaan met een aangepast trainingschema zodat de regelmaat en de discipline spoedig in de groep terug is zoals van ouds. Jaja, het is al een tijdje geleden dat er 7 Ventousekes op de training aanwezig waren.
Het moet niet Spartaans zijn, maar een beetje discipline mag wel. De spirit, de samenhorigheid, moet nog eens goed aangewakkerd worden. Er is nog werk aan de winkel. Ons Zoignapken en haar professioneel team zullen hun handen meer dan nodig hebben om hun pupillen in de pas te krijgen en in het gareel te houden.
Wordt vervolgd ... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten